Slaapklets!, voor kleine en grote oesters

Slaapklets!, voor kleine en grote oesters


‘ En hoe was het op school, lieverd?’

‘ Goed’

‘ Nog iets leuks gedaan?’

‘ Niet echt’

‘ Oh… Maar welke vakken had je dan?’

‘ Weet ik niet meer’

‘……’

 

Herkenbaar? Mijn zoon is een soort oester. En krijg die maar eens aan het praten. Niet te doen. Nou schijnt dat wel vaker voor te komen, en de juffen geven daar dan ‘handige tips’ voor. Zo moet ik eigenlijk vragen of hij vandaag iets heeft geleerd wat hij gisteren nog niet wist (‘ Nee’). En of hij iets moeilijk vond van wat hij op school heeft geleerd (‘ Nee’). Dus hoor ik weken later toevallig van andere moeders dat er toetsen zijn geweest, dat ze bij een toneelvoorstelling waren of dat er een massale vechtpartij tijdens de overblijf was uitgebroken (Verhuisplannen? Check).

Helaas beperkt het zich niet alleen tot school, maar is meneer sowieso niet zo van het praten en kookt af en toe zijn snelkookpan een beetje over als er teveel in is blijven zitten.

Herkenbaar?

Om dit soort oestertjes wat meer te laten praten en de dag af te sluiten is er nu het boek ‘ Slaapklets!’, dat we iedere avond voor het slapen gaan erbij pakken. Slaapklets is een soort dagboek waarin ze op een leuke en simpele manier de dag kunnen evalueren. Heb je gezond gegeten of ongezond? Veel geleerd of niets geleerd? Warrig in je hoofd of rustig? Je scoort de dag met een aantal sterren en schrijft kort op wat het leukst was en minder leuk. En iedere dag aangevuld met een geinig oefeningetje of invulopdracht. Precies kort en bondig genoeg voor meneer ongeduld en afwisselend genoeg om hem iedere avond weer zin te geven om dit in te vullen. En warempel, ik krijg opeens allemaal dingen te horen.

Voor de leeftijd van 4 tot 99, staat op de cover. Aangezien ik zelf ook wel wat oesterneigingen vertoon vult mama ook braaf iedere avond een bladzijde in.

‘ Slaapklets!’, door Michal Janssen, uitgeverij Gezinnig

Foto credit: Uitgeverij Gezinnig


+ Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe