5 x mooie, fijne dingen voor de winter

5 x mooie, fijne dingen voor de winter


Zat ik vier weken geleden nog met 30 graden in New York, inmiddels is het hardcore herfst en heb ik de eerste kerstige etalage al gespot. Nou houd ik van alle seizoenen, dus kom maar door, maar hoe kan het opeens november zijn? Terwijl ik heel mindful in het Nu probeer te blijven (tussen deze en de vorige zin zat een zen-strandwandeling), maak ik toch een sprongetje vooruit en deel daarom alvast een paar favoriete winter-items. Hiermee kom je de komende tijd prima door en je kunt onderstaande mooie dingen nog opnemen in eventuele verlanglijstjes. Zo, echt handig hee.

De 2018 agenda van Marjolein Delhaas

Ik zit de hele dag achter een scherm, maar als het om agenda’s gaat zweer ik bij papier. Lekker overzichtelijk. Grafisch ontwerpster Marjolein Delhaas (Rotterdam) maakte de allermooiste voor 2018. Strak, zonder poespas, handig en o la la wat een beauty. Deze met de roze kaft is in haar webwinkel uitverkocht, ik had de laatste te pakken. Hier hebben ze ‘m nog wel, ook in zwart of wit, of kies voor de versie met een zachtere kaft (Basic Planner), die is ook om van te smullen.
Agenda 2018 Marjolein Delhaas MaisonMonocle.nl

Leren, dikke wanten van COS

Na de zomer lijkt een deel van mijn mijn doorbloeding af te reizen naar Benidorm voor een potje overwinteren, waardoor de bloedsomloop in herfst en winter stagneert bij polsen en enkels. Handen en voeten veranderen daardoor in rigor mortis-achtige ijsklompjes, niet optimaal. Nou ben ik niet alleen kouwelijk, ik ben ook ijdel. Skihandschoenen helpen vast want zijn heel warm, maar ook gruwelijk lelijk. Dus sprong ik met mijn wintertenen een gat in de lucht bij de ontdekking van de COS-wanten. Ze zijn van leer (doei wind), gevoerd met een donzen dekbed en ze zien er nog een soort van stylisch uit ook.
Nu nog iets voor mijn voeten (zei iemand Uggs?).

Leren wanten van COS MaisonMonocle.nl

Shelter van William McCarthy

Er was eens een lievelingsband en die ging uit elkaar (gaat ze weer). De zanger, William McCarthey, die met die geweldige stem en dito schrijftalent, liet het er niet bij zitten. Na het laatste conert van Augustines trok hij zich terug in Berlijn, bezon zich op zijn toekomst, en besloot een solo-plaat te maken. Met een paar eigen nummers en een aantal covers, liedjes met een speciale plek in zijn hart van Sade, Dan Bern en Townes Van Zandt. Minder rock dan Augustines, meer luisterliedjes. De plaat is ideaal voor zondagochtenden, of bij een haardvuur met een glaasje lekkers. Een voorproefje beluister je hier, de plaat koop je via Google Play of op iTunes.

Shelter William McCarthy MaisonMonocle.nl

Een vaas vol Eucalyptus

Ik weet niet of het de geur is, de vorm van de blaadjes of die grijs-groene kleur, maar Eucalyptus is een vaasfavoriet. Bloemen en plant in een, staat eindeloos en is niet duur. En dat is dan weer fijn als je net een roze agenda, i-Tunesalbum en leren wantjes hebt aangeschaft. Kopen dus, zo’n bos.

En de laatste: Top of the Lake op Netflix

OK, deze Jane Campion-serie is al een paar jaar oud, maar de moeite waard. Je kijkt ‘m op Netflix, waar ook deel 2 inmiddels staat. De serie draait om een 12-jarig meisje, een vrouwencommune met Holly Hunter als leider en een politievrouw (Peggy uit Mad Men). Mooie beelden, spannend en met een vleugje romantiek en humor. Dit zegt Rotten Tomatoes.

Nog aanvullende tips? Ik hoor ze graag, hieronder of op onze Facebookpagina.


+ Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe