Mijn Miskoop: niet-werkende haarproducten

Mijn Miskoop: niet-werkende haarproducten


Het begon allemaal met Herna de holbewoner. Toen zij op een dag haar speer afspoelde in de bergvijver en daarbij onbedoeld een blik wierp op haar spiegelbeeld, schrok ze zich een hoedje. Nou ja, had ze maar een hoedje. “Oh Em Gee”, krijste Herna, haar handen in afgrijzen voor haar ogen slaand. Dat haar! Hoe lang liep ze al rond met die gespleten punten, dat dof uitziende vogelnest op haar hoofd?

Het eerste haarproduct ooit

Haar vent Henk, die zoals gewoonlijk apatisch lag te chillen naast de berenval (wat hád ze ooit gezien in die man?) probeerde de boel nog te sussen. Tegen beter weten in natuurlijk, want hij kende zijn vrouw. Dit vroeg om een oplossing en snel ook. Dus ging hij grommend aan de slag met een likje berenvet, een vleugje klei en een beetje boomhars, roerde dit door elkaar en tadaaaa: daar in die grot werd het eerste haarproduct der menschheid geboren. Herna blij, Henk blij en ze leefden nog kort en gelukkig.

Wax, mud, gel, shaper, lak, mousse en beach-spray

Na Henk deden andere kerels eeuwenlang een poging het ideale haarproduct te benaderen. Vidal Sassoon, John Frieda, Tony & Guy: ze hebben allemaal in mijn haar gezeten. En niemand maakte zijn beloftes waar. Ik modeleer, ik boetseer, ik shape. Maar de wax werd wel hard, de mud maakte wel dof, de gel maakte wel vet, de shaper was lui en de mousse veranderde mijn krullen in keiharde spikes. Om over de At the Beach-spray nog maar te zwijgen, dat zag er uiteindelijk meer uit als At the Snowstorm.

Niet-ingeloste haarbeloften

Mijn badkamerkastje is inmiddels een kerkhof van niet-ingeloste haarbeloften, van producten die met glorende hoop in mijn haar zijn gesmeerd en niet deden wat ze moesten doen. En toch gooi ik ze niet weg, misschien vanwege de kapitalen die ze vertegenwoordigen, of in de hoop dat de potjes, bussen en tubes over een tijdje en op mysterieuze wijze zijn veranderd in wondermiddelen voor mijn coupe. En dan heb ik nog makkelijk haar.

Maar goed, misschien wordt 2017 het jaar van Het Haarproduct Dat Wel Werkt. Totdat ik het heb gevonden ben ik benieuwd: Wat is jouw wondermiddel?


Meer lezen over onze miskopen en andere best belangrijke zaken? Like onze Facebookpagina en je mist niks meer.


+ Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe