Mijn Miskoop: lilakleurige gladiolen

Mijn Miskoop: lilakleurige gladiolen


Ik ging het even helemaal anders doen.
Out of the box, next level, over een andere boeg.
Bezocht een food festival waar ik al jaren op kots (en had een topavond), kocht een gouden kettingkje terwijl ik al 40 jaar best lang zilver draag (complimenten galore) en nam een bos lila gladiolen mee naar huis. En daar ging het mis.

Gladiolen? Lekker revolutionair

Nou, best dus.
Want ik vind lila een spuuglelijke kleur en mijn pupillen gaan altijd een beetje prikken als ik gladiolen zie. Best raar voor een groot fandin van bloemen en planten. Mijn huis en balkon barsten uit hun voegen van al het groene & bloeiende spul en vergeet de moestuin van 200 vierkante meter niet. Meike hartje groei en bloei. Alleen botert het dus niet tussen mij en de gladiool. Ik vind het een uitslover, zoals ‘ie het hogerop zoekt en dan nog een beetje gaat lopen pronken met z’n bloemen. Die maar blijven uitkomen.

De oorzaak: stijltwijfel

Ik kocht ze op zo’m moment van stijltwijfel. Ken je dat? Intuitief vind je iets mooi of niet en daartussen zit de categorie Nog aan wennen. Werkt prima, dat stijlkompas. Totdat Mensen Met Smaak een ander kompas blijken te hebben. Help, stijltwijfel! In dit geval bleek de gladiool de hipster onder de flora te zijn. Die memo had ik gemist. Ik kocht de gladiolen dus eigenlijk omdat ik erbij wilde horen, als een brugklasser met Uggs. Lila Uggs.

De groenbak of de gladiolen

Na een paar dagen waarin de bloemen zich steeds meer thuis voelden en ik de pijn in mijn ogen bijna niet meer kon dempen, ging ik echt next level. Ik flikkerde de hele bos, bloeiend en al, in de groenbak. Met de wens dat er compost van gemaakt wordt waarop pioenrozen, tulpen of pilea’s (waarover hier binnenkort meer!) gekweekt worden. Want die zijn dan misschien inside the box, ik word er heel blij van. En dat is ook heel stijlvol. Toch?Leuk? Like ons dan ook op Facebook of abonneer je op de nieuwbrief.
Meer lezen over onze miskopen? We hebben ze op een rijtje gezet voor je.


+ Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe