Geluksmethode van Lerrie

Geluksmethode van Lerrie


Vorige week kreeg ik op mijn werk een mail van Lerrie. Die zag er als volgt uit:

Hoi Record Store Day, (dat ben ik – soort van)

Bij deze stuur ik jullie een twee minuten dank e-mail. Ik stuur elke dag zo’n e-mail. Het komt uit de positieve psychologie. Voor meer informatie kan je mijn blog lezen. https://perspectief.uwv.nl/blog/de-2-minutendank-e-mail 

Ik stuur deze mail naar aanleiding van record store day 2014, 2015 en 2016 waar ik bij was. Ik heb foto’s als bijlage toegevoegd van die dagen en een foto van mijzelf.  Ik wil julie bedanken voor het organiseren van record store day elk jaar! Ik heb de afgelopen drie jaar erg genoten van de leuke optredens bij de platenzaak bij mij in de buurt. Ik heb geweldige artiesten gezien, zoals Go Back to the Zoo, Blackboxred, Customs, Bombay en Iris Penning. Ik vond het echt heel bijzonder! Ik heb met Iris ook nog heel gezellig gepraat na afloop en haar cd gekocht en ben met haar op de foto geweest. Ik vind de sfeer altijd bijzonder goed bij de optredens en geniet er enorm van! Ook vind ik leuk dat er zoveel artiesten optreden bij mij in de buurt! Ga zo door en tot volgend jaar!

Groetjes,

Lerrie

——————————————–

Ik werd heel blij van zijn mail. Lief. Ik antwoordde hem nog dezelfde dag:

Hoi Lerrie,

Dank voor je leuke mail!
Ik heb ook even je blog gelezen en het inspireerde mij ook wel;
Heel goed om te horen dat Record Store Day ook voor jou zo’n succes is!
Het was mijn eerste jaar, het was een enorme klus, maar de dag zelf maakte alles goed: vond het geweldig om te zien, al die volle platenzaken, leuke bands en blije mensen.

Jij ook ga zo door en tot volgend jaar!

Groetjes,

Esther

——————————————–

Lerrie antwoordde:

Hoi Esther,

Wat leuk om een reactie te krijgen! Wat fijn dat je de blog inspirerend vond!
Ja, ik kan me voorstellen dat zoiets veel werk is. Heb er ook wel eens over nagedacht hoe zoiets wordt georganiseerd. Ik vind het knap hoor dat je het hebt gedaan! Goed gedaan! Fijn dat het zoveel voldoening gaf! En ik heb nu al weer zin in de record store day van volgend jaar!

Groetjes,

Lerrie

——————————————–

Op weg naar huis dacht ik aan Lerrie met zijn uitroeptekens.
Hij werd geinspireerd tot een geluksmethode: de 2 minuten dank e-mail. Psycholoog Shawn Achor, die deze oefening bedacht, zegt dat als je 21 dagen lang een positief bericht verstuurt naar iemand, dit een positieve uitwerking heeft op hoe je je voelt.

Dit klinkt natuurlijk best wel Happinez. Zweverig misschien. Of wellicht gewoon wat suf.
Maar ik moest vooral denken aan de 2 minuten per dag dat Lerrie hier mee bezig is.
Twee minuten!

En ik moest denken aan hoe slecht ik me soms even voel, als er weer een week voorbij is, zonder dat ik even de tijd heb genomen om iets van me te laten horen aan de mensen aan wie ik denk. Aan die dierbare vriendin die net kanker én een scheiding achter haar kiezen heeft en nu kampt met heftige paniekaanvallen. Aan mijn dementerende peettante. Of gewoon aan m’n beste kleuterschoolvriendin die in Chicago woont en die ik op haar verjaardag alleen snel via Facebook heb gefeliciteerd, met het idee dat heel snel via de telefoon of Skype te gaan doen. Dat was zes weken geleden. Aan m’n ouders. M’n schoonouders. Ik kan er zo 21 verzinnen.

De tijd vliegt voorbij. Het is druk. Ik gun mezelf voor heel veel dingen niet of nauwelijks tijd.

Maar twee minuten.
Dat is heel even m’n telefoon met rust laten (wat ik sowieso (veel) vaker zou moeten doen). Ik ben geen Lerrie. Ik ga geen dank-mails sturen naar de Albert Heijn omdat ze altijd zo aardig zijn bij de kassa. Maar ik ken wel 21 mensen die – denk ik – blij zouden worden van zomaar een kaartje. Ik word zelf namelijk ook altijd blij van kaartjes. Kost ook maar twee minuten.

’s Middags koop ik een velletje postzegels en wat leuke kaartjes. Ik stuur m’n schoonvader (88) een digitale kaart met een foto van de kinderen. Een dag later heb ik al een hele dankbare en lieve mail van hem terug.
Zo simpel is het dus.
Nog twintig te gaan.
Het voelt nu al goed.


1 reactie1 Reacties

Voeg je reactie toe
  1. 1
    Lerrie

    Hoi Esther, Wat leuk dat de dank e-mail zoveel met je deed en dat je zelf ook dank berichten bent gaan sturen! Ik ben benieuwd hoe het je bevallen is. Groetjes, Lerrie

+ Laat een reactie achter