Doen! Een post-zomervakantie metamorfose

Doen! Een post-zomervakantie metamorfose


Vergeet 1 januari als het ideale moment voor goede voornemens. Die komen toch alleen maar tot stand dankzij je kortetermijngeheugen, met daarin vers opgeslagen: volgevreten feestdagen, professionele deadlines en frustrerende sociale verplichtingen. Mijn tip: doe als de Fransen die het La Rentrée noemen en laat je voornemens ingaan op 1 september. Wil je het millenial-proof doen, dan noem je ze #goals. Voelt nu al goed hè?

1 september is G-Day

Ja, inderdaad. Als het goed is heb je deze vakantie een beetje kunnen bijkomen. Aan ons influencers lag het niet, wij gaven je boekentips (hier en hier), muzikaal-emotionele bezinning, fitgirltips en geruststelling over je paspoortfoto. Kortom rust, verdieping en reflectie, de ideale ingrediënten om tot nieuwe goals te komen. Gebruik die introspectie, combineer ‘m met zelfverbetering en plan een post-vakantie metamorfose.

De post-vakantie metamorfose

Missschien zat je voor je tent en besloot je dat Het Allemaal Helemaal Anders moest. In dat geval kun je soms neigen naar een meta metamorfose. Niet doen, is niet haalbaar. Beter kun je je resterende vakantiedagen benutten voor het verzinnen van behapbare metamorfoses. Nu heb je er tijd voor en je kunt alvast een beetje op jezelf oefenen voordat je je collega’s, schoolpleinmoeders en je naasten officieel confronteert met de nieuwe jou. Nogmaals een paar vrijblijvende voorbeelden:

Metamorfose 1 – De geen bullshit werk-attitude

Op je werk, sorry in je carrière, draai je een klein beetje aan je KPI’s. Mooi resultaat gehaald? Hop, een mailtje naar de hele afdeling. Goed idee? Schrap ‘Misschien’ en ‘Ja, misschien (ai, daar ging je al) een raar idee hoor’ en ‘Ik zit hier even hardop te denken’ uit je vocabulaire, formuleer je plan puntig in je hoofd en stap bij je manager binnen. Kijk eens even wie daar keihard staat te shinen! Daarnaast werk je lean en agile, beheers je management-lingo en kun je moeiteloos de feedbackregels toepassen – maar dat spreekt voor zich.

Metamorfose 2 – Zin in Zen

Je laat je niet meer gek maken, nee nee. Heel diep van binnen zit ook in jou een verdraagzaam, ontspannen typje. Zo een met een innerlijke glimlach en alle chakra’s op orde. Files, kutklanten, fruitvliegjes en niet luisterende kinderen: je beantwoordt ze allemaal met een wijze glimlach. Je hartslag wordt steeds lager, je slaapt als een roos en hebt compassie met jezelf en de mensen om je heen. Dit vergt wat oefening, yoga en een meditatie-app, dus deze metamorfose #goal kun je beter laten ingaan op 1 oktober. Misschien zelfs van volgend jaar.

Metamorfose 3 – Let’s get social

Je converseert alleen nog door middel van emoticons, je beste vrienden bel je eens per maand vanuit de auto en verder neem je alleen de telefoon op voor je moeder. Wie zit er te wachten op sociaal verkeer? Praten betekent ook luisteren en je hebt wel wat anders aan je hoofd. Gelukkig kun je ook heel sociaal liken eh, lijken. Boost daarom al je kanalen met een social media challenge: like, retweet, regram, plaats diepzinnige spreuken tegen een achtergrond van een sterrenhemel en ga helemaal los op #hashtags. Voor Kerst heb je gegarandeerd 300% meer volgers en likes. Yes, jij bent echt sociaal! (En zo moet het dus niet).

Metamorfose 4 – De old skool make-over

De klassieker onder de metamorfoses, dat is de make-over. Pak een vuilniszak en knikker daar al je kleding en schoenen in. Maak een broek van je gordijnen, koop een crop top, iets met ruches en ja die gele hot pants kunnen best met maat 46. Kwestie van zelfvertrouwen. Bij die nieuwe verbeterde jij hoort natuurlijk wel een passend nieuw hoofd. Verf je haar grijs met een roze ondertoon en schaf de Kim Kardashian contouring-box aan. Mascara, nude lipstickje en hee wie is die hottie in de spiegel?

Metamorfose 5 – Fake!

Je hebt geen tijd voor metamorfoses, geen zin en geen puf. Niet getreurd. Nu het begrip fake een come-back maakt, heb je een ontsnappingsmogelijkheid. Je zegt tegen iedereen dat je het anders gaat doen en past hoogtens een detail aan. Je koopt een crop top. Je neemt high lights. Je telt tot 10 als je kinderen gillen. Je zegt een keer nee tegen die luie collega.

En ik? Ik liet een extra gaatje in m’n oren prikken. BAM! Over die hotpants denk ik nog even na (maar ik ga dan ook nog op vakantie, dus doe mijn Rentrée in oktober).

 

Behoefte aan meer levensveranderende adviezen en wijze lessen? Like ons op Facebook (zie punt 3) en loop nooit meer achter.

Foto credit: Manrepeller.com


+ Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe