The perks of being a wallflower


Boekverfilmingen kunnen tricky zijn. Zo niet The perks of being a wallflower. Waarom? Omdat schrijver Stephen Chbosky ook de screenplay voor de film schreef en vervolgens de film zelf regisseerde. Zo werd de film zoals de schrijver het bedoelde. En dat pakt heel goed uit. Ik zag eerst de film, las later het boek en allebei zijn ze aan te raden (de film won een hele reeks aan filmprijzen).

Charlie is een wallflower
Het draait allemaal om Charlie, een puber in een Amerikaanse stad. Een verlegen, introverte, slimme jongen: een muurbloem. Hij ziet op tegen zijn nieuwe schooljaar en schrijft brieven, als een dagboek, aan een imaginaire vriend. Dat ben jij, de kijker/lezer. Je leeft een jaar met Charlie mee en komt er gaandeweg achter wat er in zijn verleden heeft afgespeeld. Daarnaast zie je hem worstelen met het opgroeien maar ook opbloeien door nieuwe vriendschappen en kennis. Kortom, wat Engelsen een ‘coming of age drama’ zouden noemen. En daar ben ik toevallig dol op.

Kortom: een mooi boek, een ontroerende film & een hele fijne soundtrack met o.a. David Bowie, The Smiths en Sonic Youth. Het boek is verkrijgbaar in het Engels, de film is net verschenen op dvd en de soundtrack kun je als iTune downloaden. Zo, nu weet je alles.

Toch nog meer weten? Bekijk dan de website van The perks of being a wallflower


+ Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe