Uit de mailbox van Maison Monocle

Uit de mailbox van Maison Monocle


Het runnen van een populair blog heeft best wat voeten in de aarde. Tussen werk, kinderen, fietsvakanties, nieuwe dakkapellen en onze boeken op kleur rangschikken door proberen we semi-regelmatig een kick-ass blogpost te typen. Soms liggen we daarbij heerlijk op schema, soms komen we er na weken bouwstof, deadlines of herfstdepressie pas achter dat er überhaupt een schema ís. Dat noemen we dan een writers block.

Hoe dan ook: als het lukt, is het extra gezellig als jullie reageren op onze stukjes. En dat doen jullie. Daarom geef ik vandaag een kijkje achter de voordeur dan dit maison. In de mailbox, wel te verstaan.

Doorgaans krijgen we post in 3 categorieën:

Categorie 1: Barkrukken en harde schijven

‘Hoi dames, zouden jullie het leuk vinden om over onze barkrukken / harde schijven / supersonische half-automatische appelschillers te schrijven in een blogpost? Je krijgt er niets voor of misschien een beetje of misschien dat we jullie noemen op onze site. Als we eraan toe komen. Supertof toch?’.
MEH.

Categorie 2: Hulde en herkenning

Categorie 2 is wel leuk. Dat zijn de reacties van mensen die de moeite nemen ons te laten weten dat zij dat nou ook altijd hebben, van die paspoortfoto of niet-luisterend nageslacht. Dat ze moesten lachten om een post, of zelfs huilen. Dat ze die broek of dat boek nu ook gaan kopen. Of zoals vorige week van Ina, op de Hallelujah-blog van Esther: “Dit is kippenvel zo mooi. Ik zing het lied ook met het koor en heb deze versie nog nooit gehoord.”
Kijk, dat vinden we leuk.

Categorie 3: De Expert-reactie

Nog een schepje er bovenop. Een paar weken geleden kreeg ik post van Tonie. Ik weet niet wie Tonie is, maar hij had mijn blogpost over Five Star gelezen (inmiddels ruim 2 jaar oud) en meldde het volgende:

“Leuk stukje. Klopt behoorlijk, paar correcties: Pa Pearson overleed in 2012. Dus boeken doe je niet meer bij hem.
Doris Pearson is eigenlijk de meest succesvolle anno 2017, schrijft en produceert veel voor andere artiesten en kan daar netjes van leven. Stedman is niet verbouwd maar houdt veel van make-up (ik snap de verwarring). De groep viel niet uit elkaar in 1994. Toen kwam er een (geflopt idd) r&b US-only album uit die nog singles opleverde tot in 1996. In 2001 kwam een for fans-only album uit. Waar een bescheiden Billboard 100 hitje uit voortkwam. En in 2012 was het de laatste keer dat Five Star met alle vijf de broers en zussen live optrad. De familie is bezig met solo dingen dus bij elkaar komen is anno nu op z’n zachtst gezegd lastig.”

Woeha, een expert-reactie! Zalig. Ik heb Tonie nog gevraagd hoe hij aan al die kennis komt (fanclub?), maar daar heb ik niks meer op gehoord. Ik ga het gewoon snel aanpassen.

En nu vraag jij je natuurlijk af wat Beyoncé bovenaan dit stukje doet. Zij mailde een jaar geleden met de vraag of we asjeblieft ook in het Engels wilden schrijven. Because we were like SO awesome. Daarop konden we maar een ding zeggen: Google Translate, Bey.


Heb jij ons wat te zeggen, heb je een vraag, een klacht, een compliment? Laat je hieronder maar horen. Dat kan ook via Facebook.


+ Laat een reactie achter