Netflix-tip: The Keepers

Netflix-tip: The Keepers


True crime, I love it. Nou ja, op gepaste afstand dan.
Dus true-crime-series: kom maar door. Ik verslond The Jinx, Paradise Lost, The Staircase en natuurlijk Making a Murderer. En in dat segment tip ik je nu – NOG STEEDS NIET STRANGER THINGS NEE- The Keepers.

The Keepers, wat is dat dan?

Een zevendelige documentaireserie op Netflix, waarin het allemaal draait om de niet-opgeloste moord op non Catherine Cesnik uit 1969. Zij woonde en werkte op dat moment in Baltimore op een katholieke meisjessschool. Regisseur Ryan White volgde voor de serie een paar oud-leerlingen van de non, die hun best doen deze cold case-zaak op te lossen. En dat is meteen wat deze serie bijzonder maakt.

Geen spoilers, lees rustig verder

Die dames, Gemma Hoskins en Abbie Schaub, zijn ondertussen namelijk in de zestig en werken niet bij de politie of de FBI. Ze zijn gepensioneerd en konden het niet verteren dat de moord op hun geliefde lerares nooit is opgelost. Daarom zitten ze achter de pc deze moordzaak uit te spitten, op zoek naar motieven, mogelijke dader(s) en getuigen. En met resultaat. Ze stuiten namelijk al snel op een enorme doofpot en komen met behulp van een paar journalisten, een zelf opgezette Facebookpagina, eindeloos gewroet in bibliotheken en stug doorvragen een enorm schandaal op het spoor. Wat volgt is een spannende serie, die ontzettend goed is opgebouwd. Er ontvouwen zich meerdere scenario’s, je mond valt regelmatig open van verbazing en soms heb je zin om tegen je televisie te schreeuwen. Een goed teken wat mij betreft.

Recensie The Keepers Netflix op MaisonMonocle.nlGemma Hoskins en Abbie Schaub

Achter de geraniums aan een cold case werken

Bovendien houd ik van die punkachtige we-doen-het-zelf-wel-mentaliteit. De politie heeft geen tijd? Dan zoeken wij het wel uit. En hoe vaak zie je senioren op televisie in een doortastende, intelligente rol? Ik bedoel maar. Het geeft me de hoop dat ik na mijn pensioen mijn geplande fuck-you attitude, die zo mooi past bij senioren, ga combineren met een tweede carrière als gerimpelde speurneus. Opererend op een dieet van Sauvignon Blanc en Chocotoff, gewoon vanuit de Stressless met een laptop op schoot. Tot die tijd haal ik mijn true-crime maar uit boeken en Netflix.

Meer weten over The Keepers? SPOILER ALERT

Dit gebeurde er na de serie (Spoilers!).
Nog niet overtuigd? Kijk maar wat Rotten Tomatoes zegt, of Variety of The New York Times.

En de trailer, die al een tipje van de sluier op licht:

Foto credit hoofdbeeld: Thedailybeast.com.
Foto credit beeld Gemma Hoskins en Abbie Schaub: Netflix.Altijd op de hoogte van onze Netflix-, boeken-, muziek- en andere tips? Like dan onze Facebookpagina.

Categorie:

+ Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe