Mannending?

Mannending?


Onze bibliotheek is gerenoveerd. Nu was dat best nodig, de rioollucht kwam je af en toe tegemoet en ik moest spontaan aan de allergiepillen als ik daar binnenkwam. We hebben nu een fijne frisse open ruimte gekregen, met lichte kleuren, best heel mooi geworden. Niks aan de hand dus…

Maar, en nu quote ik de woordvoerder (de woordvoerder???): ‘De nieuwe bibliotheek is gericht op beleving van de mensen’. Help! Bij het woord beleving gaan bij mij al de alarmbellen rinkelen. Op de een of andere manier schijn ik dingen anders te beleven dan de mensen die mijn beleving denken te bedenken.

Zo hebben ze de bieb nu heel handig in ‘werelden’  ingedeeld. Een sportwereld, een kookwereld, etc. En, horror: een mannenwereld en een vrouwenwereld. Blijkbaar is segregatie weer helemaal hip in ons provinciaals dorpje.

Drie keer raden wat voor boeken de vrouwenwereld had. Die liep naadloos door in de kookwereld en de hobbywereld (breien, ook zo hip) en bevat daarnaast uitsluitend chicklit.

Aangezien ik niet van breien en chicklit hou keek ik of niemand me zag en liep ik stiekem naar de mannenwereld. Die was handig gemarkeerd door een foto met bier (want je weet toch: vrouwen drinken geen bier). En heb ik me verwonderd over wat de plaatselijke bibliothecaris vindt dat in de mannenhoek thuishoort. Blijkbaar horen alleen mannen managers te zijn, want de managementboeken waren in overvloed aanwezig. Verder voornamelijk boeken over Iphones, computers en carrière planning.

bibliotheek.aspx

Oef. Ik drink bier, heb een Iphone, een laptop, een flinke carrière en managementskills. En manlief kookt geweldig. Wat zegt dat over ons? En over ons ingeslapen provinciaals dorp?

Tijd om te verhuizen.

 


1 reactie1 Reacties

Voeg je reactie toe

+ Laat een reactie achter