Lees dit boek: Paaz

Lees dit boek: Paaz


Nadat ik een paar weken lang naar bed ging met Poetin, was het tijd voor iets luchtigers. Logisch dus om daarna ‘psychiatrische roman’ Paaz (2012) te lezen, geschreven door Myrthe van der Meer (pseudoniem).

Zij beschrijft hierin hoe ze na een burn-out terechtkomt op de PAAZ, de psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis. Tuurlijk, ze wilde dood, maar dat wilde ze haar hele leven al, dus waarom ze nu opgenomen moet worden?

Ze blijft uiteindelijk vijf maanden op de afdeling. Vijf maanden waarin ze je een bijzondere kijk in haar hoofd gunt en een sneak peek achter de deur van een psychatrische afdeling: de patiënten, de verpleging, de psychologen, artsen, pillen en therapieën.

Een heftig onderwerp, maar het boek leest als een eh…malle. Deze vrouw is slim, grappig en kan schrijven, zo goed schrijven! Ik las PAAZ tijdens het Paasweekend (no pun intended) bijna in 1 ruk uit en ben nu bezig in UP, het vervolg.

Wil je meer weten over (het werk van) Myrthe van der Meer, ga dan naar haar website of bekijk de uitzending van “24 uur met..” uit januari 2015. “Een depressie is niet alleen maar leuk.”

PS: PAAZ ligt nu dus in mijn kast te wachten op een nieuwe lezer. Lenen?

Categorie:

+ Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe