De beste Maison Monocle-blogs van 2015

De beste Maison Monocle-blogs van 2015


Hoewel we natuurlijk uitblinken in originaliteit, open verwondering en liefdevolle dwarsheid (en eh….bescheidenheid?) ontkomen ook wij niet aan un petit peu terugblikken op het afgelopen jaar. Begin 2015 begonnen we met frisse moed met dit blog. In de eerste plaats omdat bloggen leuk is. Maar ook omdat we een beetje moe werden van de blogosphere die zichzelf soms zo serieus neemt met z’n groene smoothies, Halina Reijns, de heftigheid van het werkende moederschap, zwart-witte lofts in hartje Kopenhagen en hoe je smokey eyes kunt maken zonder eruit te zien als een doodskopaapje.

Kortom, we wilden iets anders

Blogs met een knipoog, over gebeurtenissen waar je je in herkent, die je doen glimlachen of misschien een beetje laten huilen. Door en voor echte mensen met een niet-perfect leven. We bouwden een site, gingen op de foto, tiepten, photoshopten en facebookten en opeens was het eind december 2015. Tijd om de deur van dit maison even dicht te doen en rustig te kijken naar de ruim 120 blogs die we hier het afgelopen jaar postten. Uit al deze verhalen kozen we vervolgens zelf onze favoriete top vier. Lees je mee?

Het beste blog volgens Sheila

Sheila koos voor Bombardeer Liefde van Susan, vlak na de afgrijselijke aanslagen in Parijs.
“Ik vind het knap hoe ze zoiets groots en ongrijpbaars naar iets heel kleins en praktisch voor elke dag omzet, waarvan je denkt “ja, dat kan ik ook.”

Mooi? Lees meer blogs van Susan.

De blogkeuze van Susan

Susan maakt een keuze uit de blogs van Esther.
“De leukste blog van Es vind ik die over de Lekkerste Indonees van Amsterdam. Omdat het een kijkje geeft in een deel van haar verleden met een HELE COOLE baan, omdat het een stunt is die ik zo zelf had kunnen doen, omdat ik Jack Black stiekem een beetje aantrekkelijk vind maar ik geen idee heb waarom en omdat hé surprise: Dave Grohl aan het einde ook nog even aan bod komt.”

Gelachen? Lees wat Esther nog meer schreef.

Esther koos dit blog

Esther keek nog een keer naar alle schrijfsels van Meike en vindt Meike’s Eerste Plog het leukst.
“Omdat deze blog uber origineel en grappig was, en ik iedere week wel een Meike-plog zou willen lezen!”

Benieuwd naar de andere blogs van Meike?

Meike’s favoriete blog van 2015

En ik (Meike)? Ik kies Sheila’s blog Hallo Vakantieman, Mistig Hè als beste van 2015. Om met zoveel humor een draai te kunnen geven aan een vakantie die werd verpest door het weer, dat is groots. En de Frits Bom-insteek maakt het echt helemaal af.

De smaak te pakken? Lees alle blogs van Sheila.

En jij?

Heb jij een favoriet? Of wil je ons iets anders laten weten? Dat kan hieronder of op Facebook.
Ook in 2016 hopen we je hier te vermaken. Voor nu: dankjewel voor het lezen, jullie steun en fijne reacties en tot volgend jaar!

Categorie:

+ Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe