De beste 90’s hiphop om je kinderen kapot te maken

De beste 90’s hiphop om je kinderen kapot te maken


Wat zijn ultieme hiphopclassics voor bij het opblaaszwembad? Maison Monocle maakt een playlist met ‘Nee, mam. Gewoon niet doen. Maar echt. Mama!!! Ieuw!’-garantie. Hiphop hooray-eeheeheeh, hohohohohow! 

De 90’s zijn alweer zo lang het hipsterdecennium du jour, dat zelfs ik het door begin te krijgen. En dat kan maar een ding betekenen: de trend is op zijn retour. En dat is maar goed ook. Als jongeren net iets ontdekken wat jij ontdekte toen jij hun leeftijd had, moet je eerst even op gepaste afstand blijven. Niet direct je ouwe Mac&Maggie-meuk van zolder halen en met je Nevermind-tape op je walkman verwachten dat je de retrovibe goed aanvoelt. Zoals ik ooit van Grumpy Old Women op de BBC leerde: als er een trend voorbij komt die je al een keer hebt meegemaakt, dan weet je zeker dat je te oud bent om aan die trend mee te doen.

Een beetje down met opp

90s hiphop

Klik en jump around

Tegelijkertijd: de trend is dus alweer een beetje afgelopen. De cool kids hebben de afgelopen jaren een Spotifyspoor achtergelaten van hele fijne playlists met top40-hiphop uit de vorige eeuw. En dat staat daar maar zo’n beetje online niets te doen, omdat die gasten alweer met andere dingen bezig zijn. Wat ik dus eigenlijk vind: we mogen nu echt wel weer als vanouds een klein beetje down met opp. En feitelijk is het nadeel van meedoen is ook weer het voordeel: je kunt er je kinderen ernstig mee in verlegenheid brengen*. Dus hier – tried and tested – de beste tracks voor een flashback naar 1996, ofwel:

De Ultieme 90’s-hiphop-om-je-kinderen-kapot-te-maken-playlist van Maison ‘niet on maar end of/cq past trend’ Monocle.

* Tip: bij het laatste nummer kun je ook nog even tongzoenen in de keuken om het drama voor je kinderen compleet te maken.

Meer fijne muziekjes? Volg ons op Spotify.

Beeld: Shutterstock


+ Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe