Lekker lezen: The Universe versus Alex Woods

Lekker lezen: The Universe versus Alex Woods


Ik had ruzie met mijn boekenkast.
Ik wilde iets vrolijks, of in ieder geval iets wat goed zou zijn voor de ziel.
Mijn kast opperde een boek over Trump, een zelfhulpboek in kleine lettertjes en verder vooral veel ellende. NEEHEE! Gelukkig had Vriend nog een boek liggen: The Universe versus Alex Woods van Gavin Extence. En dat bleek precies wat ik nodig had.

The Universe versus Alex Woods

Een mooi, lief, grappig boek. Het boek gaat dus over Alex Woods, een veel te slimme jongen uit een Engels dorp. Hij woont daar met zijn moeder, een helderziende. Vriendjes zijn er niet bepaald in overvloed, totdat hij Mr Peterson ontmoet. Een Amerikaan op leeftijd, met een gezonde dosis chagrijn, levenservaring en relativeringsvermogen. Het einde laat niet per se de serotonine door je brein gieren, maar dat maakt niet uit, want het past.

About a Boy

Een wereldvreemde nerd met een onaangepaste moeder die een vriendschap sluit met een volwassen man… waar las je dat eerder? In About a Boy van Nick Hornby inderdaad. Maar daar, en met de humor, houdt de vergelijking wel op. Dit boek gaat vooral over jezelf kunnen zijn en hoe je vanuit daar keuzes maakt. Ook al zorgen die keuzes ervoor dat je als 17-jarige bij de grenscontrole in Dover wordt aangehouden in je auto met 113 gram marijuana en een urn naast je.

Een klein voorproefje

(Alex legt uit aan Mr Peterson in welke hypothetische gevallen hij misschien wel zou vechten voor iets).
‘I think I might fight if there was absolutely no other choice. You know, like if someone was attacking Lucy.’
‘I don’t know who that is.’
‘Lucy’s our cat.’
‘Cute name.’
‘It’s short for Lucifer.’
‘Of course it is.’

Meer weten?

Dit boek is het debuut van de auteur en verscheen in 2013. De Engelse paperback is 407 pagina’s. Het boek leest lekker weg en past goed bij pasta en gerechten met zalm. Je bestelt het hier voor maar €13,95. Laat je op Facebook of hieronder weten of je het met me eens bent?

Categorie:

+ Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe