Nederlandse-Metal-uit-de-eerste-helft-van-de-jaren-’80 (is hot!)


Mijn man, de vinylverzamelaar, was in de zomer druk bezig met een soort geheim project. Een langgekoesterde wens. Hij moest daarvoor veel mensen bellen, bezoekjes afleggen, nabellen, Googlen en tracks beluisteren. Hij was – namelijk – bezig een compilatie samen te stellen van Nederlands metal uit de eerste helft van de jaren ’80. Nu hou ik heel erg van muziek (behalve van Celine Dion en Meat Loaf), maar snap ik simpelweg erg weinig van metal. Ik hoor er vaak geen melodie in, ik hoor meestal geen stem die me raakt en ik vind de bandleden zelden aantrekkelijk.

Dus snapte ik in alle eerlijkheid ook weinig van dit project.
Vlak voor de release van de dubbelCD, maakte ik een Dutch Steel (want zo heet het project) Facebook-pagina aan, waarop hij alle foto’s van de 31 bands plaatste. Ook daarbij viel ik weer om van verbazing…
Dark WizardDark Wizard

Aan het einde van die dag, had Dutch Steel meer dan 500 likes en vele tientallen dolenthousiaste reacties. Gisteren kwam de langverwachte 3-LP vinylversie uit: uiteraard in gelimiteerde, genummerde oplage van 666.  In 3 kleuren vinyl: Rood, wit en blauw. Facebook stroomde weer vol van de vele dankbetuigingen. Zowel de LP als de CD versie waren direct bij de relesase al uitverkocht. Herpersingen liggen alweer klaar. Vele fans hebben beide varianten in hun bezit.

IMG_8047

Wil je deze hype van dichtbij meemaken?
Op 22 februari wordt het eerste Dutch Steel festival georganiseerd. Met veel van deze bands uit de eerste helft uit de jaren ’80. In originele bezetting. Be there!

 

 

 

 

 


+ Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe